Februariutmaning

Hej!

Hoppas att ni haft en bra föregående vecka!
Själv lyckades jag få till hela sju pass vilket känns bra. Det var inga jättetunga pass allihopa så idag känner jag mig minst lika taggad på denna veckans kommande träning. 
 
Dessutom hade jag annordnat en överraskningfest för Frasse som fyllt 30, så det har jag också donat med i smyg under veckan. Och tydligen verkade han bli överraskad, jag som trodde att han anade något hela tiden så det var roligt och blev lyckat. 
 
 
Hur har det gått med träningen för er?
 
 
Så här såg förra veckans träning ut:
 
Måndag: Seniorgympa + 4 varv av 300 m rodd, 10 swingar, 10 burpees, 10 wallball så snabbt jag orkade.
Tisdag: Seniorgympa + promenad'
Onsdag: Helkroppass med mestadels skivstång och fria vikter
Torsdag: Lätt Joggingrunda på ca 4 km
Fredag: Helkroppspass
Lördag: jogging 3 km + promenad 3 km. Till och från Norrahammar. 
Söndag: Helkroppspass
 
Dessutom har jag börjat kunna göra chins med gummiband igen, inte alls lika stark men jag klarar att aktivera magen så pass så att det är genomförbart. Samt att jag ökade lite till på marklyften, så snart är jag förhoppningvis uppe på 100 kg igen. 
 
 
 
Idag jobbade jag på gymmet några timmar på fm och efter lunch så var Linnea tvungen att sova så jag gick hem från gymmet istället för att gymma men det är ca 7,5 km så lite motion fick jag i alla fall.
Imorgon kör jag nog ett helkroppspass igen. 
 
Och åter till rubriken, ni som följer mig på instagram vet ju att jag har satt igång en februariutmaning där jag ska undvika vitt bröd hela februari. Jag har ätit en del bröd under graviditet och även efter eftersom det ger snabb energi och även framkallar ett visst beroende. Jag har förut inte ätit särskilt mycket bröd då jag bara får ont i magen av det och kan vakna mitt i natten av att det känns som knivar i magen, så därför har jag inte tyckt att det har varit värt det. Men när jag var gravid var min mage mycket bättre så då var jag inte lika känslig, men sedan Linnea kom har magen blivit väldigt känslig igen. 
 
Därför kände jag att det var dags att bryta denna dumma vana att bara ta till bröd som egentligen inte gav så bra energi för mig heller. Så nu är fullkornsknäckebröd okej och även bröd med nötter och frön i.
 
Jag bakade därför ett bröd igår kväll och här har ni receptet:
 
Ingredienser
  1. 100 g pekannötter
  2. 100 g hasselnötter
  3. 100 g cashewnötter
  4. 100 g krossade linfrön
  5. 100 g skalade sesamfrön
  6. 100 g solrosfrön
  7. 150 g pumpakärnor
  8. 50 g chiafrön
  9. 1 tsk salt
  10. 100 g kallpressad rapsolja eller deodoriserad kokosolja
  11. 6 st ägg
  12. (Några hackade dadlar i är också gott i)
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Väg upp alla nötter (nötterna ska vara hela) och häll i stor skål.
  3. Blanda i salt, olja och ägg och rör ihop allt noggrant.
  4. Smörj en form och strö den med sesamfrön.
  5. Strö chiafrön över limpan.
  6. Baka 60 min i 150 grader.
  7. Låt svalna och skär sedan upp, gärna med skärmaskin.
  8. Frys in skivorna så har du alltid ett färskt bröd att ta fram! Brödet håller länge i rumstemperatur också!
 
 
Jag hade dock hela linfrön istället då det kommit fram att krossade linfrön i för stor mängd kan vara farligt för hälsan, även om mängden vätecyanid som kan bildas vid intag av krossade linfrön minskar vid upphettning. 
Sedan är det ju inte bra med för stor mängd hela linfrön heller så jag minskade mängden till ca 75 gram. 
Samt att jag hade vanlig kokosolja i som inte behandlats.
 
Ett tips är att låta bröder svalna helt innan ni försöker få ut det ur formen, annars fastnar det lätt kvar lite i botten.
Men det blev väldigt gott och mättande, så man behöver inte äta så många skivor.
 
Ni kanske är fler som känner att ni är svaga för bröd och också äter lite mer än vad ni behöver?
Häng på utmaningen i så fall! 
 
 
 
 
 
 
Receptet hittade jag på 56kilo.se
 
Ha en fortsatt bra måndag!
 
/C
 
 

Kommentera här: