Nyttig kladdkaka och nya "chokladbollar"
- 3 ägg
- 10 dadlar
- 1 dl kokosflingor
- 5 msk kakao
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosolja
- 1 msk honung
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa havssalt
- ev. lite hackad mörk choklad
”Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med kokosolja. Mixa dadlarna och kokosflingorna i en matberedare. Blanda i alla torra ingredienser och mixa.
Smält kokosoljan. Blanda ner kokosoljan och honungen i samma bunke som innan och mixa till en slät smet. Tillsätt äggen och blanda ordentligt. Häll smeten i en form, sprinkla över hackad choklad. Grädda i ugnen 6-8 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. Ställ in formen i kylen och låt svalna."

"CHOKLADBOLLAR"
8-10 dadlar
2 dl mandelmjöl (eller hackad mandel)
3 msk kokosfett
3 msk ekologisk kakao
1 msk espresso eller starkt kaffe
1 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
ev 1-2 msk vatten (om smeten blir för hård)
Topping: kokosflingor eller/och 70% mörk choklad, hackad mandel, chiafrön.
Mixa alla ingredienser i en matberedare med knivar.
Rulla i kokos alternativt rulla i smält choklad och strö hackad mandel ovanpå. Jag gjorde även några med chiafrön på.
Förvara kallt.
