Pepparkaksbollar

Inför första advent testade jag att göra en ny version av pepparkaksbollar och jag tycker att de smakar typ som pepparkaksdeg, fast lite nyttigare. 
 

Pepparkaksbollar:
Ca 20 st
3 dl mandlar (går att byta ut mot andra nötter tex: cashewnötter eller hasselnötter. eller mot solrosfrön om du är nötallergiker)
3 dl dadlar
1 tsk linfrön
3 msk kokosolja
4 tsk pepparkakskrydda
Sesamfrön, chafrön eller kokosflingor att rulla i.

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Det ska bli nästan som en smidig pepparkaksdeg men det gör inget om det är någon bit av nötterna eller dadlarna. Jag tycker själv att det är godare om det bli lite större bitar i.
Rulla degen till bollar som du sedan doppar i valfri toppning. Bollarna förvaras i kylen och det funkar även att frysa dem.

 

Här har jag inte rullat dem ännu. Men jag tyckte de blev väldigt goda utan att rulla dem i något också.

Goda och supersmidiga att göra.

 

 

Nu ska jag strax iväg till gymmet en sväng och kvällen ska spenderas med goda vänner. Ha en fin helg och hoppas ni får till lite motion också!

 

//C

Kommentera här: